2013. márc. 23.

Donghae

동해

 

Születési név: Lee Donghae
Becenevek: Donghai, Pinnokió
Született:
1986. október 15.Születési hely: Jeollanam, Dél-Korea

1986.október 15-én született Jeollanam, Dél-Koreában. Donghae eredetileg sportoló akart lenni de az apja iránti szeretetéből akinek nem sikerült híres énekessé válnia az énekesi pályát választotta. Sajnos 2006-ban meghalt az édesapja ami nagyon megviselte és Eunhyuk akivel már több mint 10 éve ismerik egymást és legjobb barátok ebben a nehéz helyzetben, mindig ott állt mellette.

Super Junior:
2001-ben sikeres szerződést kötött az SM Entertainmentel és gyakornoknak állt. Még tartott a tanfolyam, amikor Leeteukal és még három fiúval megakarták alkotni a Smile bandát, de sajnos nem sikerült. 2004-ben viszont már sikerült bekerülniük Leeteuk-al a Super Junior 05 csapatba másik 11 gyakornokkal.
Debütálásukkor a Super Junior 05 nevet viselték, mivel az ötödik generáció voltak. 2005.november 6-án az SBS zenei program a Popular Songs műsorában, bemutatták első kislemezükről, a "Twins (Knock Out)"c. dalt. A debütáló album a SuperJunior05 (Twins )-et csak egy hónap múlva december 5-én adták ki, amely 3-dik lett a MIAK K-pop Album listájan. 2006-ban csatlakozott Kyuhyun, mint a 13-dik tag és így június 7-én kiadták második albumukat "U" címmel, amelyet már csak Super Junior név alatt szerepelt. Ez az album után már csak a 2009.márciusában megvalosított "Sorry, Sorry" ért el nagyobb sikert. 2012 júniusában a Super Junior hatodik stúdióalbuma is megjelent a Sexy, Free & Single. Az album új változatára Donghae és Leeteuk írták az Only U szöveget.

Énekesi karrier:
2012-ben egy közös dalt japán nyelven előadott Eunhyukal Oppa, Oppa névvel lett kiadva. A Super Junior viszont az évek múltával egyre több rajongót és díjat zsebeltek be viszont a tagok folyamatosan fogytak. Heechul és Kanginn katonai kötelezettségeik miatt kiléptek, Kim Kibum pedig színészi karrier alapítása miatt. Ezért, hogy pótolják a hiányt megalkották a Super Junior-M-et, amely 2008 áprilisában debütált a kínai zenei iparba a Me c. stúdióalbumal. 2013-ban pedig megjelent a Break Down zenei videó és az azonos nevű kislemeze a csapatnak.

Színészi karrier:
2006 elején kapta meg Donghae első szerepét a Super Junior horror dokumentumfilmjében a Mystery 6-ban. 2007 júliusában volt azonban hivatalos színészi debütálása a Super Junior debütáló filmjében, az Attack on the Pin-Up Boys-ban. Az évek folyamán szerepelt számos sorozatban, filmben és videoklipben 2012. májusában Mr. Hedgehog főszerepét, a Channel A romantikus komédiájában alakította, a Ms. Panda és M. Hedgehog-ban a Yoon Seung-ah színésznő, Ms. Panda oldalán. Ahol Donghae is Go Seung-gi karakter szerepében a "Plz ne" c. dalt énekelte. 2012. december 14-én Donghae kapta meg a férfi vezető szerepet a You Belong Here c. filmben.

2 megjegyzés:

  1. Elismerésem, hogy így összeszedtétek az infókat, de nem ártana frissíteni ;)
    Ever Lasting Friends <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszi, bár nem egészen a mi érdemünk, mert mint fent ki is van írva a starity oldalról szedtem őket össze. De ha lesz majd időnk akkor fogunk kicsit frissíteni. :)
      ELF *-*
      Puszy, Cathy

      Törlés